היגרו-דיודה: המנוח דיודה במובן המקובל: הדיודה הנה מכשיר חשמלי בעל שני קטבים. המונח דיודה שקול למונח "מיישר בלתי מבוקר". דיודה היגרוסקופית הנה לדוגמה קרום שיש לו אפקט המצר את הרוחב של מוביל מים. הוא גורם ליישור הובלת מים (חד כיווני), משום שהמים מסוגלים לעבור דרך דיודה היגרוסקופית בכיוון אחד בלבד. ניתן לדמות את הדיודה ההיגרוסקופית לשסתום אל-חזור מכאני המאפשר מעבר מסה בכיוון אחד בלבד.
אנטרופיה: אנטרופיה דומה מאוד לתכולת האנרגיה הזורמת בתוך גופים או העשויה להיות כלולה בהם: מתוך שני גופים שזהים בכל מאפייניהם האחרים, אחד מכיל יותר אנטרופיה כאשר הטמפרטורה שלו גבוהה יותר. כאשר שני גופים בעלי טמפרטורה שונה נוגעים זה בזה, האנטרופיה זורמת מהגוף החם לגוף הקר יותר; ולכן הטמפרטורות של שני הגופים משתוות.
דיפוזיה משתנה: לחץ האדים שבאוויר תלויה בכמות המים באוויר ובטמפרטורה. כאשר הטמפרטורה עולה, לחץ האדים עולה. ידוע לנו שקומקום שורק כאשר המים מתחממים מספיק, מכיוון שהלחות באוויר והטמפרטורה של לחץ האדים שונים בפנים ובחוץ. הקיטור עובר מלחץ גבוה ללחץ נמוך, עובר את השיפוע ומגיע לדופן החיצוני בתהליך דיפוזיה. בקיץ הקיטור נע פנימה ובחורף החוצה. זאת הסיבה שקירות חיצוניים נעשים יבשים בחורף ולחים בקיץ.
הקרום בציפוי קליימט קאוטינג מעכב את התנועה של אדי מים לתוך הבניין בקיץ ומסייע בפליטת קיטור (האדים) החוצה בחורף. בגלל תכונת החדירות (פרמביליות) המשתנה שלו, קירות נעשים יבשים יותר.
החזרה אינפרא-אדומה: קרינה א"א הנה החלק הבלתי נראה של קרינה תרמית ארוכת גל בין אור נראה לבין גלי מיקרו. אורכי הגל של קרינה א"א הנה בין 780 ננומטר ל-1000 ננומטר. התחום בין 3 ל-50 מיקרו-מטר נקראה אינפרא אדום בינוני (MIR), כחלק מתחום IR-C. מתוך אורכים אלה, התחום בין 9.25 ל-11.45 מיקרומטר רלוונטי ומתאים לטמפרטורות בין +40 ל–20 מעלות צלזיוס. קרינת חום נספגת על ידי מרכיבים אטומים ומחזירי אור (A + R = 1). בקרום צבע קלימט קאוטינג, בשונה מציפויים קונבנציונליים, מתקיימות תכונות של פיזיקה אופטית (פיזיקה של קרינה) עקב השימוש בכדורים קרמיים חלולים, המכונים למען הפשטות החזרה אינפרא אדומה. התוצאה הנה טמפרטורה גבוהה ואחידה יותר על פני השטח בפנים או פחות הפסדי קרינה בחוץ, ולכן יותר נוחות תרמית ופחות צורך באנרגיה לחימום.
זרמה הסעה: המונח הסעה מתייחס לזרימה פיזית של תנועה המתקיימת בתווך גזי (זורם) ומאידך מדובר בתופעה בה החלקיקים הקטנים ביותר של זרם נושאים אנרגיה, כגון אנרגיית חום. הסעה מסוגלת להתרומם משום שאוויר בחלק הנמוך יותר של מרחב מגורים מחומם על ידי תנור והתוצאה הנה הפרש טמפרטורות בין החלק העליון והתחתון של חדר.
הזרמים החמים שעולים למעלה מתקררים מתחת לתקרה ושוקעים למטה שוב. כך נוצר זרם הסעה. התהליך מתקיים בצד הפנימים והחיצוני של קירות כאחד. במקרה זה, החום מועבר לפני הקיר מבפנים או לאוויר החיצון בצד החציוני של הקיר.
גשרים תרמיים – גשר תרמי (המכונה גם גשר קור) הנו אזור בתוך חלקי בניין שדרכו האוויר מובל מבחוץ מהר יותר מאשר דרך מרכיבים סמוכים. קיימת אבחנה בין גשר תרמי מבני לגשר תרמי גיאומטרי. גשר תרמי מבני נגרם על ידי מבנים העשויים חומרים בעלי מוליכות חום שונה. דוגמאות לכך כוללות גושי בטון המחוברים לקירות חיצוניים או גומחות לרדיאטורים.
גשרים תרמיים גיאומטריים נוצרים אם פני השטח הפנימיים או הפנימיים אינם אחידים, לדוגמה בגלל בליטות או פינות במרכיב שהוא אחיד בשאר תכונותיו. דוגמה לכך הנה הפינה החיצונים של בית בה הקיר החיצוני המתקרר משפיע על הקיר הפנימי באחוזים שונים בחלקים שונים.
פיוח תרמי: משקעים של חלקיקים כהים (אבק שחור) על קירות חיצוניים. במקרים קיצוניים נוצר מראה של פיח. הגורמים לכך אינם ברורים עדיין. מכיוון שהתופעה מוגברת בתקופה בה מופעל חימום, סביר להניח שמדובר במשקעים של תרכובות אורגניות נדיפות ברמה נמוכה (משפרי עבידות – פלסטיסייזרים) מסתחררים ומצטברים על קירות ותקרות ונגרמים על ידי גורמים אחרים שיוצרים זרמי הסעה.
העברת חום / הפסדי העברה– העברת אנרגיה (חום) בין אזורים בעלי טמפרטורות שונות בגלל מוליכות תרמית במוצקים, למשל בתוך קיר (המולקולות דוחות זו את זו). זרם החום תמיד זורם מאזורים בעלי אנרגיה גבוהה יותר לאזורים בעלי אנרגיה נמוכה יותר, למשל ממקום חם למקום קר. הפסד האנרגיה שבהולכה נקרא גם הפסדי העברת חום. אלה נקבעים לפי מקדם מעבר החום. צורות אחרות של העברת אנרגיה הנן הסעה וקרינה. קרינה מופחתת על חזית מקטינה את סך ההעברה.
ייבוש נימי (קפילרי) – נימיות (קפיליריות) מתארת את ההתנהגות של נוזלים במעברים, הנקראים נימים. אם כוחות ההידבקות (אדהזיה) בין הנוזל לבין הקיר הנימי גדול יותר מכוחות הקשירות (קוהזיה) בין המולקולות של הנוזל, אזי הנוזל "זוחל" לתוך הנימים, גם נגד כוח משיכה וככל שהנימים נעשים צרים יותר. אם הנוזל מובל בתהליך זה מתוך החומר (כגון קירות בני) לפני השטח בהם הוא מסוגל להתאדות, התופעה נקראת ייבוש נימי. לטיח חיצוני יש מערכת נימים עדינה יותר בהשוואה לקירות בני. הקרום של צבע קלימט קאוטינג מכיל מערכת נימים עדינה יותר מאשר טיח חיצוני. הובלה מכוונת זו גורמת לקירות יבשים יותר.
תכונות אנדותרמיות – מתייחסות לתהליכים המתרחשים בציפויי צבע קלימט קאוטינג ומשתנות בהתאם לגורמים סביבתיים כגון טמפרטורה ולחות. אנדותרם בכימיה פירושו ספיגת אנרגיה.
גבול בהירות לייחוס – ערך הבהירות לייחוס הנו מידת ההחזרה של גוון מסוים בים שחור = 0 לבין לבן = 100. הערך שלו מסמן באיזו מידה הצבע הנדון רחוק מהנקודה השחורה או הלבנה במונחי בהירות. במניפות צבעים, ערך הבהירות לייחוס הבהיר מוצג ליד ספר הצבע. הנקודה הקריטית לערך הבהירות אינו קשור לברק או לחומר המקשר, אלא אך ורק לסוג ולרמה של הפיגמנטציה בצבע.קרום תרמו-קרמי – מונח מקיף המתייחס לפיזור באיכות גבוהה המועשר באמצעות כדורים קרמיים חלולים בקוטר 20-120 מיקרון בלבד וחומרים משפעלים, שבצוותא עם חומר בניה מונוליטי יוזמים תהליכים פיזיים בונים מורכבים התלויים זה בזה. לתהליכים אלה השפעה חיובית על לחות והובלת חום ובהתאם לכך השפעה חיובית על מאזן האנרגיה של הבניין.